Top
 

Bier-events

Op deze pagina vind je een overzicht van alle Bier-events die we hebben georganiseerd tijdens ons bierfestival: de 24uurs van Maastricht 2025. De events voor de 24uurs van Maastricht 2026 zullen in de loop van het voorjaar 2026 volgen.

Masterclasses & Tastings bierfestival: de 24uurs van Maastricht 2025.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juni 2025 verzorgden we in het theater van het Pesthuyspodium
een aantal leuke, leerzame en interessante Masterclasses en Tastings met bier.

Het Pesthuyspodium is direct gelegen tegenover de mooie historische Helpoort naast D’n Hiemel.

 

**

Deze Masterclasses zijn voorbij en niet meer te boeken.

Boek je E-ticket en meld je met je E-ticket bij het Pesthuyspodium.
Je kunt je E-ticket uitprinten of digitaal laten scannen.

Het is wenselijk dat je je zo’n 10 minuten voor aanvang meld zodat op tijd kan worden begonnen.
Let op: Alleen mensen met een E-Ticket voor de Tasting of Masterclass krijgen toegang tot het Pesthuyspodium.

Deelnemers aan een Tasting of Masterclass krijgen op vertoon van het desbetreffende E-ticket
bij de dagkassa’s gratis entree (t.w.v. 6 Euro) voor toegang tot het festivalterrein.
De borg voor het proefglaasje (4 Euro) en drankmunten dienen dan wel nog aangekocht te worden.

Masterclass “Foodparing Bier & Kaas”

Vrijdag 27 juni, 16.00 uur.

Foodpairing is een innovatieve manier om smaken met elkaar te combineren.
Producten passen goed bij elkaar als ze belangrijke smaakkenmerken met elkaar gemeen hebben.
Foodpairing is gebaseerd op wetenschappelijke analyses.

Wij willen mensen natuurlijk vooral wijzen op de mooie smaakcombinaties die er met bier mogelijk zijn.
De meeste mensen denken bij Foodpairing aan wijn & spijs. Als echte bierliefhebbers denken wij natuurlijk aan bier & spijs!

Er zijn vele mogelijkheden en we demonstreren graag een Masterclass “Foodparing Bier & Kaas”.
Tijdens deze Masterclass Pairen we een leuke bierproeverij van 4 bieren met kaas.

Uiteraard wordt hier dieper ingegaan op de gekozen smaakcombinaties en op het Foodpairing in zijn algemeen.

Deze Masterclass wordt verzorgd door Dhr Jorn Goemans.
Hij heeft gewerkt als Docent Zythologie bij Syntrapxl Campus in Hasselt in België.

De Masterclass “Foodparing Bier & Kaas”
vindt plaats op het volgende tijdstip: vrijdag 27 juni om 16.00 uur.
De duur van de Masterclass bedraagt ongeveer één uur en de kosten bedragen 17,50 Euro
voor het proeven van 4 verschillende bieren en 4 kaasjes.
 
Deelnemers aan deze Masterclass krijgen op vertoon van het desbetreffende E-ticket
bij de dagkassa’s gratis entree (t.w.v. 6 Euro) voor toegang tot het festivalterrein.
De borg voor het proefglaasje (4 Euro) en drankmunten dienen dan wel nog aangekocht te worden.

Deze Masterclass is voorbij en niet meer te boeken.

Voor aanvullende informatie omtrent de Masterclasses: “Foodparing Bier & Kaas”
en ons festival neem contact op met 06-53326266 of stuur een E-mail naar limburg@pint.nl
**

**

Masterclass: “Bierproeven door de ogen van een blinde”.

Zaterdag 28 juni, 15.00 uur.


Altijd lekker, de aanblik van een versgetapt bier voor je neus op een zonnig terras.
Maar wat nu als je dat heerlijke bier opeens niet meer kunt zien? Is het dan nog steeds lekker?

Blinde bierliefhebber Marko Molenaar en biersommelier + PINT-voorzitter Yoran Zonneveld
laten je ervaren hoe het is om vier bieren te proeven met maar vier zintuigen in plaats van de gebruikelijke vijf.
Alle deelnemers worden geblindeerd met een slaapmasker.
Voor degenen die een echte blind ervaring willen meemaken hebben we volledig geblindeerde brillen.


De Masterclass “Bierproeven door de ogen van een blinde”
vind plaats op het volgende tijdstip:
Zaterdag 28 juni om 15.00 uur.

De duur van de Masterclasses bedraagt ongeveer één uur en de kosten bedragen 16,50 Euro
voor o.a. het proeven van 4 verschillende bieren.

Deelnemers aan deze Masterclass krijgen op vertoon van het desbetreffende E-ticket
bij de dagkassa’s gratis entree (t.w.v. 6 Euro) voor toegang tot het festivalterrein.
De borg voor het proefglaasje (4 Euro) en drankmunten dienen dan wel nog aangekocht te worden.

Deze Masterclass is voorbij en niet meer te boeken.

Voor meer informatie omtrent de Masterclass “Bierproeven door de ogen van een blinde”
en ons festival neem contact op met 06-53326266 of stuur een E-mail naar limburg@pint.nl
**
**

Masterclass: “Beer & Smoke door Beerbastard”

Vrijdag 27 juni, 18.00 uur & Zaterdag 28 juni, 17.00 uur.

Bier en barbecue: een gouden combi.
Tijdens deze masterclass ontdek je hoe je speciaalbieren combineert met BBQ-gerechten – van low & slow tot hot & fast!
Je leert hoe smaken samenkomen, wat wel (en juist niet) werkt, én je proeft natuurlijk zelf ook een paar lekkere combinaties.

Geen ingewikkeld gedoe, gewoon een gezellige en smaakvolle sessie vol tips, rook en hop.
Plekken zijn beperkt, dus zorg dat je op tijd aanschuift!

In 4 rondes neemt Mauro Paulányi van Beerbastard je mee in de wereld van Beer & Smoke.

De Masterclasses “Beer & Smoke
vinden plaats op:
Vrijdag 27 juni om 18.00 uur &
Zaterdag 28 juni om 17.00 uur.
De duur van de Masterclass bedraagt ongeveer 1 uur en de kosten bedragen 20,00 Euro
voor o.a. het proeven van 4 verschillende bieren en bijbehorende hapjes.

Deelnemers aan deze Masterclass krijgen op vertoon van het desbetreffende E-ticket
bij de dagkassa’s gratis entree (t.w.v. 6 Euro) voor toegang tot het festivalterrein.
De borg voor het proefglaasje (4 Euro) en drankmunten dienen dan wel nog aangekocht te worden.

Deze Masterclass is voorbij en niet meer te boeken.

Voor aanvullende informatie omtrent de Masterclasses: Beer & Smoke door Beerbastard
en ons festival neem contact op met 06-53326266 of stuur een E-mail naar limburg@pint.nl

**
**

Masterclass: “BRUT Bier”

Vrijdag 27 juni, 20.00 uur & Zaterdag 28 juni, 19.00 uur.

KaiserKoen in Da House, neen niet in da house maar exclusief in ’t Pesthuys tijdens de 24uurs van Maastricht 2025.

KaiserKoen is een blend van KaiserKoen en Koen Geurts, van België en Nederland,
een blend van bier-, muziek- en design|marketingcultuur.
Docent aan de TIO business school in Amsterdam, Internationaal biersommelier/zytholoog,
parttime adviseur van enkele top-horeca gelegenheden, ambassadeur van thebeerexperience.be en de De Gebrande Winning Fest
en (vatgerijpt) expert bij De Bourgondische Bierkelder in Breda van Bas Schampers.

Al jaren lang doet deze zwaar omhooggevallen connaisseur tastings met BRUT-bieren.
Sprankelende godendranken in een champagneglas met de passend chique deskundigheid.
KaiserKoen is bloedserieus over de rituelen in de biercultuur met hier en daar een kwinkslag
maar vooral overvloedig geïnfuseerd met muzikaliteit, het liefst in combinatie met spijs en bierbondgenoten.

In 4 rondes neemt KaiserKoen je mee in de wereld van de BRUT-bieren.

De Masterclasses “BRUT Bier”
vinden plaats op:
Vrijdag 27 juni om 20.00 uur &
Zaterdag 28 juni om 19.00 uur.
De duur van de Masterclass bedraagt ongeveer 1 uur en de kosten bedragen 25,00 Euro
voor het proeven van 4 verschillende BRUT-bieren en bijbehorende hapjes.

Deelnemers aan deze Masterclass krijgen op vertoon van het desbetreffende E-ticket
bij de dagkassa’s gratis entree (t.w.v. 6 Euro) voor toegang tot het festivalterrein.
De borg voor het proefglaasje (4 Euro) en drankmunten dienen dan wel nog aangekocht te worden.

Deze Masterclass is voorbij en niet meer te boeken.

Voor aanvullende informatie omtrent de Masterclass: “BRUT Bier”
en ons festival neem contact op met 06-53326266 of stuur een E-mail naar limburg@pint.nl

**
**


Biervereniging PINT Regio Limburg.
Secretariaat: Gebroeders Ummelsstraat 5, 6226 DG Maastricht, Tel: 0031-(0)6-53326266, E-mail: Limburg@pint.nl
PINT KvK-nummer: 40532955, PINT BTW nummer: NL005393632B01.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Biervereniging PINT Regio Limburg
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.